fbpx
POSLA IMA, SAMO GA TREBA NAĆI

CV - Radna Biografija

preuzmite obrazac

Šta je CV – radna biografija?

Radna biografija je jedan od najtraženijih dokumenata u poslovnom svetu.

“Curriculum Vitae“ ili “istorija života“ kod nas nosi nazive: autobiografija, rezime, radna biografija itd. Na CV treba gledati kao na sopstveni marketing dokument bez kojeg je danas nemoguće naći posao.

Dobro napisana radna biografija koja naglašava Vaše kvalitete predstavlja prvi kontakt između Vas i potencijalnog poslodavca. Kvalitetan CV može predstavljati Vašu pozivnicu na razgovor sa novim poslodavcem, zato je toliko bitno da na što bolji način iskažete sve svoje sposobnosti i kvalifikacije. Imajte na umu da dobro sastavljena i formulisana biografija za cilj ima da Vas predstavi u najboljem mogućem svetlu, zato je i bitno da CV bude pregledan i jasno struktuiran.

Kako napisati CV?

Svaki CV treba da sadrži: lične podatke, sekcije vezane za obrazovanje i radno iskustvo, Vaše sposobnosti, interese i druge dodatne informacije koje smatrate važnim.

Kada pišete biografiju, koristite Times New Roman ili Arial font i postarajte se da su sve informacije tačne i ažurirane.
Rečenice moraju biti kratke i jasne kako bi Vasa radna biografija bila sto preglednija.
Pre nego što konkurišete za posao, odnosno predate svoj CV, proverite i ispravite sve pravopisne greške.

Šta treba da izbegavate pri sastavljanju CV-ja: Radna biografija ne sme biti previše duga, loše organizovana, sa gramatičkim greškama. Izbegavajte rečenice koje počinju sa „Ja“.

Nadamo se da će Vam ovi saveti pomoći da napišete što bolju i profesionalniju radnu biografiju i tako se izdvojite iz mora ostalih kandidata.

Ukoliko još uvek niste kreirali svoj CV, pravo je vreme da to učinite sada.

Preuzmite jedan od ponuđenih primera CV obrazaca i prilagodite ga ličnim podacima:

cv primer 1 cv primer 2 cv primer 3

Nakon što napravite CV možete ga poslati ovde i učlaniti se u OZ Europa PTŽ

*Ime i prezime:

*Broj mobilnog telefona:

*Vaša email adresa:

*Datum rođenja:

*Dodajte CV (upload):

captcha