fbpx
POSLA IMA, SAMO GA TREBA NAĆI
Kako napraviti biznis plan

Kako Napraviti Biznis Plan?

Ideje za posao: Planiranje za uspeh

Sigurno ste čuli za izraz da neuspeh u planiranju isplanira propast. Ova konstatacija nije daleko od istine.

Mnogi preduzetnici se Motivacija pitaju kako napraviti biznis plan? Biznis plan se najčešće piše kada treba obezbediti finansije preduzeću. Medjutim, vaš biznis plan je mnogo vise od običnog dokumenta za banke i investitiore. To je neprocenjivi putokaz i smernica za rast i širenje vašeg poslovanja.
Kako bi se napravio uspešan biznis plan, treba da se istraže mnogi faktori koji mere uspešnost vašeg posla. Kako napraviti biznis Dru?tvene plan je večita dilema. Ovaj izazov možemo Posla iskoristiti kao prednost  u sagledavanju slabosti, snaga, mogućnosti i pretnji koje vladaju okruženjem. Napraviti dobar biznis plan znači sagledati tržište pre nego što se sam plan stupi pred izvršenje a sve zavisi od početne ideje za posao.

Biznis plan: Ključni delovi

Rezime

Rezime treba da predstavlja kostur biznis plana. Treba da bude najviše 1-2 stranice, i da daje pregled koncepta poslovanja, ključne ciljeve vašeg poslovanja, vlasničku strukturu, menadžment tim, vaš proizvod ili uslugu koja se nudi, ciljno tržište, konkurentske prednosti, marketinšku strategiju, kao i pregled vaših finansijskih projekcija sada i u budućnosti.

Poslovni pregled

U pregled uključujemo detalje u vezi vašeg preduzeća. Ovde se konkretno misli na istoriju, misiju, viziju i definisane kratkoročne i dugoročne ciljeve preduzeća. Potrudite se da u ovom delu definišete vlasničku strukturu vašeg preduzeća.

Proizvodi i usluge

U ovom delu biznis plan pokazuje vaše ključne proizvode i usluge. Treba obratiti pažnju i na mogućnosti, prednosti, konkurentske sposobnosti. Napraviti biznis plan znači i doneti odluku o mestu proizvodnje ukoliko Washington Redskins Jerseys se radi o proizvodnoj industriji.

Industrija

Pregled industrije je prilika da se pokaže održivost vašeg biznisa razmatranjem veličine i Resursima) rasta delatnosti u kojoj se firma nalazi, kao i ključnih tržišta u datoj industriji. Takođe pokazuje i mogućnost za odredjivanje specifične tržišne niše u kojoj će preduzeće da posluje.

Marketing strategija

Nakon što  ste opisali svoje segmente za  ciljano tržište i konkurenciju,  treba doneti odluku o tome kako cheap nba jerseys treba da se wholesale nfl jerseys diferenciraju proizvodi ili usluge od strane konkurencije. U ovom delu biznis plana potrebno je  diskutovati o ceni  proizvoda ili usluge. Posebno se nameće pitanje o definisanju kanala promocije i koncipiranju samog promotivnog program za svaki definisani tržišni segment.

Kako napraviti biznis plan bez kombinacije modernih i tradicionalnih taktika? Veoma wholesale nfl jerseys teško! Kombinacijom nastupa na sajmovima, društvenim mrežama (npr na <a href="https://www best site.facebook.com/europaptz/?fref=ts” target=”_blank”>Facebook-u, Twitter-u, itd). Kombinacija štampanih medija i online oglašavanja nalazi publiku u svakom segmentu.

Operativni plan

Obezbedite ime vaše kompanije jakom strukturom write i jakim menadžmentom.  Vaše najjače wholesale jerseys oružje na početku poslovanja je vaš menadzment tim, plan ljudskih resursa, lokacija vašeg biznisa,  kao i proizvodnja (ukoliko se radi o proizvodnom preduzeću).

Finansijski plan

Neki veruju da je biznis plan ujedno i finansijski plan, ali to je greška. Iako 80% vremena otpada na kreiranje ovog dela biznis plana, svi delovi su podjednako važni. U ovom  delu  treba da se utvrdi vrednost projektovanih izveštaja  uključujući izjave o prihodima,  bilanse stanja i bilanse uspeha, kao i mesečne novčane tokove i  izveštaj o potencijalnim novčanim tokovima u naredne tri godine. Kako napraviti biznis plan? Da li je sada malo jasnije?

Savet: Od samog početka i od prve ideje za posao koristite razumljive KLM rečenice pri formulisanju biznis plana i trudite se da koristite neke od najpoznatijih online alata.

Poslednje sa bloga

samozaposljavanje

Samozapošljavanje: Kako Postati Sam Svoj Gazda?

Da li već duže vreme bezuspešno tragate za poslom ili ste nezadovoljni svojim trenutnim položajem u kompaniji za koju radite? Imate preduzetnički duh i dobru biznis ideju koju želite da sprovedete u delo? Razmišljate o tome kako pokrenuti svoj posao? Ukoliko je Vaš odgovor potvrdan, samozapošljavanje predstavlja najbolje rešenje ovog problema. Možda je baš sada…

otvaranje firme

Otvaranje Firme – Postupak

Pre svega, u zakonu o privrednim društvima ne može se naći reč „firma“. Zakonski termini su sledeći: Preduzetnik Komanditno društvo Ortačko društvo Društvo sa ograničenom odgovornošću Akcionarsko društvo Kako otvoriti firmu? Bez obzira na to šta odlučite da osnujete znajte da „kako otvoriti firmu“ nije bauk. Za otvaranje firme potrebno je proći kroz sledeći proces.…

kako dodatno zaraditi

Kako Dodatno Zaraditi?

Statistika, ali pre svega stvarnost života u Srbiji, svedoči da <a href="http://www zyban weight loss.paragraf.rs/statistika/01_stat.htm” target=”_blank”>prosečna zarada ne može biti dovoljna za lagodan život. U mnogim slučajevima ova zarada nije dovoljna za podmirivanje osnovnih potreba pa se sve više ljudi odlučuje da zaradi nešto sa strane. Europa PTŽ vas savetuje kako dodatno zaraditi bez ikakve…